Mala škola sambe

26. srpnja 2020. u 18:00 sati u školskom dvorištu, Lastovo, održana je radionica “Mala škola sambe” pod vodstvom Bossa Bande i Marca Antonia da Coste na kojoj su se polaznici upoznali s porijeklom sambe, kako izraditi turban karakterističan za plesačice sambe, naučili su osnovne plesne korake sambe te svirati udaraljke u samba ritmu. U veselom društvu i odličnom raspoloženju također su naučili pjevati i svirati ritam jedne od sambi koja je bila izvedena na koncertu dan ranije.

Bossa Banda je ženski vokalni kvartet koji izvodi brazilsku glazbu, a u Zagrebu djeluje od 2010. godine. Donose zanimljiv presjek brazilskog repertoara koji se sastoji od dobro poznatih hitova bossa nove, sambe i drugih ritmova brazilske popularne glazbe zvane MPB te imaju za cilj prenijeti dašak brazilske kulture kroz svoje nastupe, radionice izrade turbana, sambe, brazilskih ritmova i pjevanja te organiziranja raznih događanja.

Autori fotografija: Mariana Bucat, Ivana Marčeta Frlan, Korana Zavadlav

Aktivnosti programa/projekta “Kulturni centar Dobre Dobričević” provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.

Održavanje radionice sufinancirano je sredstvima Turističke zajednice općine Lastovo.