Predstava “Fil” i radionica akrobatike

13. kolovoza 2020. godine u 21:30 sati u uvali Mihajla, Lastovo, u sklopu festivala “LAstovo.OTOKGLAZBE.” izvedena je akrobatska predstava “Fil” katalonskog dvojca Madame Gauc.

Madame Gauc mladi je suvremeni cirkuski kolektiv nastao za vrijeme školovanja Marije Palme i Raimona Matoa na cirkuskoj akademiji Codarts u Rotterdamu. Po povratku u Španjolsku Maria i Raimon nastavili su samostalno istraživanje akrobatike i teeterboarda te je tako nastala njihova prva produkcija – predstava “Fil”. “Fil” je mjesto susreta akrobatike i pokreta te dvije različite osobnosti.

Izvedba predstave “Fil” dio je projekta “Cirkus na margini” nositelja ROOM 100 i partnerskih organizacija Festival mediteranskog filma Split, Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Dobre Dobričević, Udruge LA!UVO!, Cirkus Kolektiv i Udruge za kulturu i umjetnost Punktum. Program se provodi kroz platformu Clubture network.

Dan kasnije, na istom mjestu, održana je cirkuska radionica osnovne akrobatike uz izvođenje stojeva, premeta, akrobatike u parovima i ostale akrobacije uz voditelje Raimona Mata i Antonie Kuzmanić.

Autor fotografija: Korana Zavadlav

Aktivnosti programa/projekta “Kulturni centar Dobre Dobričević” provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.

Održavanje događanja sufinancirano sredstvima Turističke zajednice općine Lastovo.