Akcija čišćenja podmorja Zaklopatica i Korita

Cilj aktivnosti čišćenja podmorja Zaklopatice i Korita, održane u sklopu projekta Društveni centar Lastovo, bio je podizanje svijesti lokalne zajednice i posjetitelja o problemu otpada na morskom dnu i promicanje održivih rješenja za očuvanje morskog okoliša. U suradnji s partnerom na projektu KPA Tajan Lastovo, koordinatorica volontera Anita Vidović izradila je Plan čišćenja podmorja koji je predstavljen volonterima 3. lipnja 2021. u Društvenom centru Lastovo. 4. lipnja 2021. sudionici/ volonteri okupili su se u Zaklopatici ispred RC Ankora. U čišćenju podmorja Zaklopatice i Korita uklonjen je različiti otpad: od automobilskih guma, stakla i plastike, metala do ribolovnog materijala.

Zahvaljujemo se svim volonterima na trudu i sudjelovanju u akciji.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.