CINEMA LA

cinema LA (sinema’ eLeJ)

Kino Mediteran i Udruga Dobre Dobričević, uz infrastrukturnu pomoć Općine Lastovo pokreću i organiziraju „cinema LA“: redoviti kino program na otoku Lastovu.

Lokacije kina >

Zimsko kino je dio edukacijskog kompleksa u centru zaštićene ruralne cjeline – Sela. Koristi se za školske predstave, javne tribine i slično. Ima 200 udobnih, tapeciranih sjedećih mjesta. Dvorana se popularno zove Kino – sala. Dakle, Kino – sala je za Lastovce toponim koji se odnosi na baš tu prostoriju.

Ljetno kino Selo u dvorištu osnovne škole je povremena privremena adaptacija za potrebe kina.

Ljetno kino Ubli (Ublinale) je zapušteno opločano dvorište nekadašnje vojarne JNA koje se prije rata koristilo kao vojno ljetno kino. Nalazi se u Ublima, također u centru. Ubli su planirani industrijski gradić građen u ovakvom obliku na početku 20. stoljeća. Ljetno kino je vlasništvo Republike Hrvatske. Dio programa je i radna akcija čišćenja i adaptacije toga zaboravljenog prostora. Osim vrijednosti manifestacije, trebao bi biti bitan pokušaj revalorizacije zauzetog, vrlo urbaniziranog prostora koji se već 20 godina uopće ne koristi. S druge strane, postoji u memoriji stanovnika kao mjesto na kojem su nekoć odabrani imali privilegiju gledati filmove (vojska!).