Festival “Boninove pustolovine”

18. srpnja 2021. u Društvenom centru Lastovo održan je prvi Festival pustolovnih i putopisnih knjiga za djecu i mlade “Boninove pustolovine”.

U sklopu festivala održana je radionica na temu izrade edukativno-turističke slikovnice „Majstor Macmalić“ i zbirke pripovijedaka „Mistična bića Tramuntane“ pod vodstvom Vesne Jakić i Sane Vitas. U prvom dijelu radionice predstavljen je proces od ideje do realizacije, a u drugom dijelu radionice djeca su uživala u filcanju Macmalić lutkice koja se stavi na prst i animira priča.

Nakon radionice, spisateljica Sana Vitas predstavila je autorske radove i projekte: zbirku pripovijedaka „Mistična bića Tramuntane“, dječju edukativno – pustolovnu „Stazu Tintilinića“ u Selu Tintilinića na Bjelolasici i interaktivnu igru „Skockaj mudrosti“, priču za djecu „U potrazi za blagom božice Sentone, zaštitnice putnika“ za turističku stazu „Sentona“ Rabac – Labin te dječji putni pričoslov „Vodani“ u Jastrebarskom. Čitale su se pojedine priče, prezentirala interaktivna igra te se razgovaralo s djecom o njihovim idejama za otok Lastovo.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.