Građanski inkubator

U Društvenom centru Lastovo kroz travanj održane su dvije radionice iz ciklusa Građanski inkubator.

2. travnja 2022. godine na radionici s temom Osnove uspješne komunikacije sudionici su se upoznali sa osnovnim odrednicama komuniciranja kao što su njezin sadržajni i odnosni aspekt, s razlikom između verbalne i neverbalne komunikacije te samim procesom prijenosa i razumijevanja značenja naše poruke. Osvijestili su pogrešne načine komunikacije kao što su selektivno slušanje, uvjeravanje i naređivanje te su potaknuti na korištenje nenasilne komunikacije kroz aktivno slušanje, asertivno izražavanje te suradnju i konstruktivno rješavanje problema. 

Na radionici održanoj 23. travnja 2022. godine na temu Od percepcije do diskriminacije sudionici su uvidjeli individualnu različitost doživljenih situacija u kojima se često zauzimaju pogrešni i negativni stavovi prema drugim ljudima. Istaknule su se bitne razlike između percepcije i interpretacije pojedinih situacija i odnosa s drugim ljudima te je isto povezano s utjecajem na razvoj stereotipnog razmišljanja. Raspravljalo se o predrasudama vezanim za pojedine društvene skupine. Radionice je vodio Petar Kelvišer.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova” te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.