Javne rasprave – edukacije o ljudskim pravima

U suradnji s Općinom Lastovo, partnerom na projektu Društveni centar Lastovo, kroz kolovoz i rujan održano je 5 javnih rasprava / edukacija o ljudskim pravima koje je organizirala i vodila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Lastovo Antonia Barbić. Kroz razne zanimljive teme i temeljna ljudska prava kao što su pravo na obrazovanje – stipendiranje kao potpora, pravo na slobodu udruživanja – sufinanciranje udruga, pravo glasovati i biti biran na izborima te pravo sudjelovanja na lokalnim izborima, pravo na vlasništvo i pravo na nediskriminaciju, sudionici su mogli doznati o europskim i nacionalnim praksama za unaprjeđenje ljudskih prava i demokratskih društvenih procesa te su potaknuti na raspravu o problematici ljudskih prava ranjivih i podzastupljenih skupina.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.