LA. COLONIA

Naša Udruga i tvrtka specijalizirana za usluge iz područja kulturne baštine,  HERITAGE GO PRO  organiziraju manifestaciju pod nazivom „LA. colonia: Kulturna baština – nasljeđe Mediterana“, manifestacija se održava na otoku Lastovu između 6. i 25. lipnja. Sastavljena je od dva događaja, umjetničko-istraživačke radionice koja će djelovati od 6. do 18. lipnja, te konferencije kulturnih djelatnika koja će se održati između 20. i 25. lipnja.

LA COLONIA

Ciljevi manifestacije u profesionalnom smislu pretpostavljaju umrežavanje akademskih i muzejskih institucija, primjenu suvremenih metoda kustoske i umjetničke prakse, naročito poticanje interdisciplinarnog pristupa. Među bitnim stavkama manifestacije je istraživanje odnosa tradicije i suvremenog kulturno-umjetničkog izričaja ispitane i analizirane na radionici, te zatim evaluirane i predstavljene na konferenciji.

Kroz program radionice omogućava se sudionicima stjecanje izvjesnih saznanja o  prostornom kontekstu urbanističkog sklopa Uble, kao i čitavog Lastova te njihova diseminacija prema široj publici. Glavni zadatak za sudionike radionice je ispitati mogućnosti javnog prostora, revalorizirati graditeljsko i kulturno nasljeđe te pokušati dati novo značenje mjestu ili preobraziti prijašnje, negativne konotacije mjesta Uble, kao grada izgrađenog na postulatima pokreta Novecento Italiano i talijanskog racionalizma 30-tih godina XX. stoljeća, koji su činili temelje fašističke ideologije na području kulture. Na radionici očekujemo sudionike poput studenata umjetnosti i povijesti umjetnosti te ostalih kulturnih djelatnika/pripravnika, dok se na konferenciji mogu očekivati sudionici poput stručnjaka iz polja umjetnosti i njene povijesti, predstavnika akademskih i muzejskih institucija, predstavnika udruga i fizičkih osoba koji su zainteresirane za navedenu temu.

Za više informacija o  i mogućnosti sudjelovanja na istom možete se obratiti na;
e-mail adresu: info@heritagegopro.comevents@heritagegopro.com 
ili na mobitel: 091 253 30 20