Predavanja/Okrugli stolovi Revitalizacija javnih prostora

U ožujku 2022. godine u Društvenom centru Lastovo u suradnji s partnerom Društvom arhitekata Dubrovnik održana su dva predavanja/okrugla stola na temu Revitalizacije javnih prostora i sudioničkog upravljanja u istima.

12. ožujka 2022. godine Zrinka Radunić je kroz predavanje “Konzervatorsko iskustvo u provedbi EU projekata obnove kulturne baštine” na praktičnim primjerima iz Solina, Omiša i Splita ukazala na sve prednosti i mane provedbe EU projekata na specifičnim lokalitetima te je predložila preporuke koje bi se trebale uvažiti prilikom ulaska u takve projekte kako bi isti uspješno bili provedeni.

Dalibor Popovič je kroz predavanje na temu “Sudjelovanje građana u procesu upravljanja starom gradskom jezgrom – iskustvo grada Splita” održano 25. ožujka 2022. godine dao odgovor kakav koncept participacije u odlučivanju zaslužuju građani. Cilj je potaknuti dijalog o stvarnim potrebama u lokalnoj zajednici te potaknuti iznošenje ideja na prijedloge odluka.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.