Predavanja/Okrugli stolovi Revitalizacija javnih prostora te Okrugli stolovi Jane’s Walks

U lipnju 2022. godine u Društvenom centru Lastovo u suradnji s partnerom Društvom arhitekata Dubrovnik održana su dva predavanja/okrugla stola na temu Revitalizacije javnih prostora i sudioničkog upravljanja u istima te dva okrugla stola u sklopu Programa Jane’s Walks.

17. lipnja 2022. godine Hrvoje Kedžo s temom “Sport na otvorenom u kontekstu dalmatinskog mista/otoka” istaknuo je kako dobro planirana mreža javnih, a održavanih prostora potiče kretanje i boravak na otvorenom, pruža mogućnost za fizičku akrivnost, igru i boravak u prirodnom okruženju te na svježem zraku. Također, ističe kako javni prostori imaju veliku važnost u razvijanju društvenih procesa.

18. lipnja 2022. Jelena Kulušić kroz temu “Baštinski aktivizam: O suhozidima i volontiranju” pojasnila kako se kroz obnovu suhozida s poznavateljima lokalnih tradicija te izvornim nositeljima umijeća gradnje suhozida na raznim područjima potakao i razvoj volonterstva što doprinosi tradiciji istraživanja suhozidne baštine te socijalnoj uključenosti kroz javne i svima dostupne prostore.

17. lipnja 2022. moderatorica 17. okruglog stola u sklopu programa Jane’s Walks na temu “Volontiranje u Dobri Dobričeviću” Mariana Bucat naglašava da je važnost volontiranja nužna prvenstveno za održavanje javnog prostora za društvenu namjenu jer se radi o jednostavnim i brzo izvedivim intervencijama malog troška i niskog rizika koje imaju pozitivan učinak na zajednicu, dok je tema 18. okruglog stola održanog 29. lipnja 2022. bila “Društvena namjena” koja se nastavlja na manje intervencije u javnom prostoru koje su fokusirane na istraživanje javnog prostora i njegovog potencijala za revitalizaciju. Iskusta stečena na temelju realiziranih intervencija mogu poslužiti za opsežnije i dugoročnije zahvate ili za osmišljavanje kompleksnijih zahvata u drugom javnom prostoru.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.