Predavanje o primjerima sudioničkog upravljanja – ARL

5. ožujka 2021. voditeljica Art radionice Lazareti (ARL) Srdjana Cvijetić održala je predavanje o primjeru sudioničkog upravljanja putem ZOOM platforme koje su pratili zainteresirani sudionici u prostoru Centra. Cilj predavanja bio je upoznati sudionike s praksom i mogućnostima takvog oblika upravljanja u društveno-kulturnim centrima. Voditeljica se u predavanju osvrnula na same početke i ideju okupljanja udruga i organizacija zainteresiranih za provođenje aktivnosti u sklopu Lazareta, izazove sa kojima su se susretali u radu te iskustvo i feed back koji su stekli kroz provedbu projekta “Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti”. Također je istaknuto kako sudioničko upravljanje ili model sudioničkog upravljanja ne postoji kao idealan tipski okvir i način upravljanja te za isti ne postoji zakonski okvir pa se predlaže da model treba razvijati za svaku od situacija pojedinačno uzimajući u obzir sve aktere, lokalne kontekste i kapacitete, prethodne načine suradnje i komunikaciju među akterima uz poštovanje autonomije i nezavisnosti svih partnera.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.