Program Jane’s Walks

U siječnju u prostoru Društvenog centra Lastovo nastavljene su aktivnosti iz programa Jane’s Walks u suradnji s partnerom na projektu Društvom arhitekata Dubrovnik.

17. siječnja 2022. održano je predavanje o provođenju Jane’s Walks na kojem je Mariana Bucat prezentirala proces od same ideje šetnji po otoku Lastovu po uzoru na Jane’s Walks te brojnih pokušaja do prošlogodišnjih uspješno provedenih. Javila se i ideja da se ubuduće organiziraju Jane’s Drives i šetnje po poljima.

24. siječnja 2022. održan je i dvanaesti po redu Okrugli stol na temu DPU naselja Lastovo na kojoj smo imali priliku porazgovarati o inicijativama podnesenim za izmjenu Urbanističkog plana uređenja naselja Lastovo koji regulira pravila za gradnju i koji je na snazi od davne 2014. te je zaključeno da se hitno treba krenuti u izmjene istog.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Aktivnosti se provode uz financijsku podršku Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.